Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Mantar Yemeği

Mantar Yemeği

Mantar Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram mantar
  • Tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • Domates salçası
  • Sıcak su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Mantar Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarları bol suyla yıkayıp minik parçalar halinde doğrayın.
  • Soğanın kabuğunu soyun ve ince ince kıyın. Havuç ve biberleri arındıktan sonra doğrayın.
  • Tereyağını tencerede eritip havuç, biber ve soğanı kavurun. Karışımın içine mantarı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Domates salçası, baharat, tuz ve çok az sıcak su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Mantar yemeğini, konut imali firik pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantar Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız mantarları seçerken sert olmasına ve taze kokmasına dikkat edin.
  • Mantarı paklerken su yerine bıçak kullanabilirsiniz. Şayet suda arınacaksanız, pişirmeden evvel kesinlikle kurulayın.
  • Mantarları en az 15 dakika pişirmeniz gerekir. Pişirme operasyonu için kapaklı tencere ya da tava seçim edebilirsiniz.
  • İçine koyacağınız malzemelerin harmanlanması için, yemeğinizi sık sık karıştırın.

1 Porsiyon Mantar Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Yüksek mineralli mantar yemeğinin bir porsiyonu, takribî 40 kaloridir. İçeriğinde bulunan yüksek lif sayesinde düşük kalorili bir yiyecektir. Bu surattan perhiz listelerinde de seçim edilebilir. Dilerseniz, kremalı mantarlı makarna veya mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

    Siz de değişik yörelerin yemeklerini sınamak ve yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız; Türkiye turu kategorisinden en popüler tariflere göz atabilirsiniz. Hoşlandığınız tarifleri beğendiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın