Limonlu Ve Biberiyeli Patates Tarifi İçin malzemeler
4 patates
Yarım çay kadehi zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 dal biberiye
1 yemek kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Limonlu Ve Biberiyeli Patates Nasıl Yapılır?
Patateslerin kabuklarını atayıp elma dilimi biçiminde doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, limon kabuğu, biberiye yaprakları ve susamı geniş bir kapta karıştırın.
Patatesleri bu sosa ilave edip iyice harmanlayın ve sosuyla beraber fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
Üzerindeki folyoyu alarak patatesler kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.