Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %0,49
Limonlu Ve Biberiyeli Patates

Limonlu Ve Biberiyeli Patates

Limonlu Ve Biberiyeli Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patates
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 dal biberiye
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Limonlu Ve Biberiyeli Patates Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını atayıp elma dilimi biçiminde doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, limon kabuğu, biberiye yaprakları ve susamı geniş bir kapta karıştırın.
  • Patatesleri bu sosa ilave edip iyice harmanlayın ve sosuyla beraber fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Üzerindeki folyoyu alarak patatesler kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın