Kuru börülceleri haşlayıp süzün. Biber ve turşuları küp küp doğrayın.
Dereotu, maydanoz ve soğanı ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta harmanlayın.
Sosu için; zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuzu karıştırıp salataya ekleyin.
Kuru börülce salatasını, olağan köfte ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kuru Börülce Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
Börülceleri haşladıktan sonra soğuk su kabına aktarın. Bu sayede daha canlı görünecektir.
Kullanacağınız malzemeleri bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurutun.
İsteğe göre domates ve yeşil biber de kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız sosu, servis operasyonundan evvel salatanın üzerinde gezdirin. Aksi takdirde salata kendini salarak daha sulu bir kıvam alacaktır.
Dilerseniz, kornişon turşunun yanında kıl biber turşusu da kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Kuru Börülce Salatası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan kuru börülce salatasının bir porsiyonu, takribî 100 kaloridir. Besin kıymetleri zengin olduğu için, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.