Konut Üretimi Çikolatalı Kaymaklı Dondurma Orjinal
Konut Üretimi Çikolatalı Kaymaklı Dondurma Orjinal Tarifi İçin Malzemeler
1 lt süt sütçüden Yada hazır koli süt
1 tatlı kaşığı tepeleme hakikat salep Aktarda var
1 kadeh şeker
3 yemek kaşığı kakao
40 gram bitter – 40 gr sütlü çikolata Karmaşık kullandım
1 koli vanilya
2 koli sade krem şanti
Konut Üretimi Çikolatalı Kaymaklı Dondurma Orjinal Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak sütçü den aldığınız sütü kaynatıp pişirin ve üzerinde biriken kaymağı alıp 1 lt sütü dondurma için dolapta ağzı kapalı bir gece bekletin. Bunun sebebi krema kullanmak yerine azıcıkta olsa natürel kaymak elde etmek
Ertesi gün yapacağınız zaman çıkarın ve üzerinde kendi öz kaymağı birikmiş olacak reelinde iki gün bekleyince kaymağı daha yoğun oluyor.Ben 3 gün beklettim dolabın arka kısmında daha da yoğun oldu. Hazır süt ile yapacaklar da aynı harekât ➡️
Ocağa süt tenceresini koyun ve içine krem şanti hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırın ve pişirin.
Soğumasını bekleyin ve içine 2 koli krem şanti ilave edip blendır ile iyice karıştırın ne kadar iyi karışırsa o kadar iyi özleşiyor ve sünüyor.
Hazırladığınız dondurmayı derin borcama yayın içine isteğe bağlı ben azıcık bitter ve sütlü çikolata parçaları ilave ettim daha hoş oluyor bol çikolatalı.
Kullandığım borcamın kapağını kapattım. Siz başka bir kapakta kullanabilirsiniz. 7 ya da 8 saat derin dondurucuda bekletin. Servis için çıkardığınızda bir 10 dk bekletince yumuşamaya başlıyor. Afiyet bal şeker olsun ☺️