Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Kakaolu Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Kakaolu Islak Kek

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 – 2, 5 su bardağı un
  • Kek hamurunu hazırlarken 1 su bardağı kakaolu karışımdan ayırıyoruz
  • 1,5 su bardağı süt
  • Ceviz

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Tıpkı normal kekte olduğu gibi ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra sütü, sıvı yağı, kakaoyu ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
  2. Kek piştikten sonra ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayırıyoruz.
  3. Bir su bardağı ayırdıktan sonra kalan karışıma kabartma tozunu, vanilyayı ve elenmiş unu da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz.
  4. Karışım bittikten sonra.Yağlanmış tepsiye ya da borcama döküp 180 derece fırına sürüyoruz, yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişiriyoruz. (kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediği kontrol edilebilir).
  5. Kek fırında pişme aşamasında iken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tava yada küçük tencereye alıyoruz.
  6. Üzerine 1, 5 su bardağı sütü ekliyoruz 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
  7. Keki fırından piştikten sonra çıkarıp 5- 10 dk sonra dilimleyip üzerine yavaş yavaş ılıyan sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  8. Son olarak üzerine iri parçalanan cevizi de serpip kekin sosunu çekmesi için 1-2 saat dinlendiriyoruz. Daha sonrasında servis yapılabilir. Afiyet olsun. 😊👍.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.