Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kadehi 100 ml ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı 50 ml yağ
  • Bir su kadehi süt
  • 1 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1/2 su kadehi şeker

Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp toz şekeri eriyinceye kadar mikserle çırpın.
  • Yağ ve sütü ilave edip karıştırma harekâtına devam edin. Karışımın içerisine kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  • Hazırladığınız kek harcından bir su kadehi miktarında kenara ayırın. Kalan harcın içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına hamuru döküp evvelden ısıtılmış fırında, 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kekinizi soğumaya bırakın.
  • Bu sırada sosu için bir tencereye süt, su, yağ, kakao, un ve şekeri ilave edin. Şeker eriyip sosunuz koyulaşana kadar pişirin.
  • Hazırladığınız sosu kalıbından çıkardığınızda kekin üzerinde dolaştırın. Yarım saat kadar bekleyip servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.