Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su kadehi şeker
  • 1,5 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 25 gram kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 2 su kadehi un
  • 1 su kadehi kakaolu karılım bunu kek hamurundan ayıracağız
  • 2 su kadehi süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice karıştırıyoruz.
  2. Akışkan yağ, süt, kakaoyu da ilave edip tekerrür karıştırıyoruz.
  3. Kekimizi nemlendirmek için 1 su kadehi bu karışımdan ayırıyoruz.
  4. Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edip tekerrür karıştırıyoruz.
  5. Yağlanmış borcama kek hamurumuzu döküp evvelden 175 derece ısıttığımız fırına koyuyoruz.
  6. 25-30 dakika kekimizin pişmesini beklerken üst sosunu hazırlayamaya geçiyoruz.
  7. Üst sosunu hazırlarken kakaolu karışımı ve iki kadeh sütü ayrı bir kapta 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
  8. Pişen kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kekimizi dilimleyip hazırladığımız kakaolu sosunu her yerine dağılacak biçimde dolaştırıyoruz.
  9. 3 saat kadar dinlendikten sonra servise hazır hale kazanç.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.