Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gram kakao
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpürene dek çırpalım.
  2. Sıvıyağ, süt, kakao ve vanilya ek edip çırpmaya devam edelim.
  3. Bu karışımdan bir büyük kadeh (300 ml) ayırıp buzdolabına kaldıralım.
  4. Kalan karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip tamamen çırpalım.
  5. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama kek hamurunu dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız 170°c fırında 35-40 dakika pişirelim. (her fırının pişirme süresi öbür olabilir).
  7. Fırından aldığımız kekimizin üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirelim.
  8. İstediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
  9. Buzdolabında beklettiğimiz karışıma 1 su bardağı (200 ml) süt ilave edip çırpma teli ile çırpalım.
  10. Kekimizin üzerine her yerine eşdeğer gelecek şekilde dökelim.
  11. Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.