Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %2,52
Hünkâr Tarhana Çorbası

Hünkâr Tarhana Çorbası

Hünkâr Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr süzme yoğurt
  • 1 bayat ekmek
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 3 su kadehi et suyu
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • kırmızı toz biber

Hünkâr Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
  • Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırarak pişirin. 
  • İki dilim bayat ekmeği küp biçiminde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
  • Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade tarhana çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın