Enginarları ceddip arının ve iç kısımlarını reyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Patatesleri ceddip küp biçiminde doğrayın. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve eti ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Patatesleri ilave edip 5 dakika kavurun.
Enginarları oyuk kısmı üste gelecek biçimde yayvan bir tencereye dizin. İçlerini etli patates ile doldurun.
Arpacık soğan ve sarımsakları enginarların yanına dizip margarini ilave edin. Tuz serpip suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu arınıp kıyın. Enginarların üzerlerine serpip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, verimleri saymakla bitmeyen İzmir usulü enginar dolması tarifini de sınayabilirsiniz.