Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %-0,84
  • ALTIN
    %-1,15
  • BIST
    %-0,10
Enginarlı Dana Biftek

Enginarlı Dana Biftek

Enginarlı Dana Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana biftek
  • 3 enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 su kadehi sıcak su
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Enginarlı Dana Biftek Nasıl Yapılır?

  • Enginarları arınıp doğrayın. Bir vakit suda bekletin.
  • Etleri una bulayın. 1 kaşık tereyağını teflon tavada eritip etleri iki tarafı kızartın.
  • Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları süzüp ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. 
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Maydanozu kıyıp etin üzerine serpiştirin. Sıcak  servis yapın.
  • Enginarlı dana bifteği, pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Enginarlı Dana Biftek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan evvel enginarların kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız tavuk bifteğin yağlı olmamasına itina gösterin.
  • Su bitmesine karşın enginarlar ham kaldıysa, su yardımı yapın.

1 Porsiyon Enginarlı Dana Biftek Kaç Kalori?

  • Enginarlı dana bifteğin bir porsiyonu takribî 200 kaloridir. Demir, protein ve fosfor bedeli yüksek olan bu tarifi perhiz listenize ilave edebilirsiniz. Etsiz bir yemek arıyorsanız, zeytinyağlı enginar tarifini deneyin.

Kırmızı et ile hazırlayabileceğiniz nefis dana rosto tarifine göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın