Kerevizleri soyun ve orta kısımlarını bir havucun yerleşebileceği biçimde oyarak çıkarın. Kerevizleri kararmamaları için limonlu suda 5 dakika bekletin.
Patatesleri ceddip orta kısımlarını bir havucun girebileceği biçimde oyup çıkarın. Havuçları arınıp süzülmüş kereviz ve patateslerin oyuk kısımlarına yerleştirin.
Havuçların aşırılıklarını kesin. Bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün.
Kereviz ve patatesleri bir parmak eninde dilimleyin. Dilimleri yayvan bir tencerenin dibine yan yana yerleştirin. Bezelyeleri ilave edin.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanları ilave edip soteleyin ve sebzelerin üzerine dökün. Bir çorba kaşığı limon suyu, su, şeker ve tuzu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 25 dakika pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Dereotu dalları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Alternatif olarak ayvalı kereviz tarifini de sınayabilirsiniz.