Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Düğmeli Kereviz

Düğmeli Kereviz

Düğmeli Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kereviz denk büyüklükte
  • 3 patates kerevizlerle denk büyüklükte
  • 3 ince havuç
  • 2 soğan
  • 1 su kadehi dondurulmuş bezelye
  • 1.5 limonun suyu
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1.5 su kadehi su
  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • Birkaç dereotu dalı
  • Tuz

Düğmeli Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyun ve orta kısımlarını bir havucun yerleşebileceği biçimde oyarak çıkarın. Kerevizleri kararmamaları için limonlu suda 5 dakika bekletin.
  • Patatesleri ceddip orta kısımlarını bir havucun girebileceği biçimde oyup çıkarın. Havuçları arınıp süzülmüş kereviz ve patateslerin oyuk kısımlarına yerleştirin.
  • Havuçların aşırılıklarını kesin. Bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Kereviz ve patatesleri bir parmak eninde dilimleyin. Dilimleri yayvan bir tencerenin dibine yan yana yerleştirin. Bezelyeleri ilave edin.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanları ilave edip soteleyin ve sebzelerin üzerine dökün. Bir çorba kaşığı limon suyu, su, şeker ve tuzu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 25 dakika pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Dereotu dalları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
  • Alternatif olarak ayvalı kereviz tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın