Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Çoban Kebabı
Sosyal Medyada Paylaş
2 Temmuz 2021
admin

Çoban Kebabı

Çoban Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram ufak doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 20-25 arpacık soğan
  • 3 domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4-5 dal dereotu
  • 3 patates
  • 2 su kadehi su
  • Tuz
  • Karabiber

Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
  • Domatesleri atayıp ufak ufak doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla çeperi kocamanlığında küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin.
  • Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ilave edin.
  • Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 
  • Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 kadeh su ilave edin. Orta ateşte pişmeye vazgeçin. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Nefis patlıcan kebabı tarifini de deneyin.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.