Ben çikolata sosunu yaparken içerisinde 5 -6 kare bitter çikolata ekliyorum o zaman daha kıvamlı bir çikolata sosu elde ediyorsunuz
Churros Tarifi Nasıl Yapılır?
Önce dilediğiniz gibi çikolata sosunu hazırlayın.
Tencereye 1 bardak su ve 2 kaşık tereyağını alıp ocağa koyalım tereyağı eridikten sonra bir bardak elenmiş unu ilave edip spatula iveya kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
Hamur un helvası gibi koyu bir hale gelip hafif dibi sarmaya başlayınca ocağı kapatalım.
Hamur bir kenarda birkaç dakika havalandırıp sıcağı gittikten sonra, yağlı kağıdın üzerine krema torbasının yıldız uçlarıyla ya da tırtıl kurabiye kalıbıyla hamurumuzu 10 ’ar cm uzunluğunda sıkın.
Şimdi bir derin bir tencereye bol yağ koyup iyice kızdırın ve hamurları aldığı kadar koyup eşit şekilde kızartın.
Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın birkaç dakika sonra da tarçın ve toz şeker karışımına bulayın.
Sıcakken mis gibi çikolata sosuna batırıp yiyin 😋😋 📌Churros ispanyol mutfağına ait bir tatlı. Bizim halka tatlımızın şerbetsiz olanı diyebiliriz. Hamur profiterol ve ekler hamuruyla aynı mantıkta sadece yumurta olmadığı için daha kıvamlı bir hamur.Tatlının en önemli püf noktası kızgın yağda heryerini eşit şekilde çevirerek kızartmak. Bu şekilde olması gerektiği gibi hem az yağ çekicek hemde dışı çıtır çıtır olucak.