Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi buğday
  • 1 buçuk su kadehi nohut
  • 1 buçuk su kadehi fasulye
  • 4 su kadehi şeker tadına göre arttırabilirsiniz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kase kuş üzümü
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 kase fındık, fıstık, ceviz
  • 1 kase kayısı, hurma ,incir
  • 1 kase nar

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan buğdayı iyice flu suyu gidinceye kadar yıkayıp nemlenelim.
  2. Nohut ve fasulyeyi de ayrı kaplarda nemlenelim .
  3. Ertesi gün fasulye ve nohutu ayrı ayrı pişirelim .
  4. Kayısı ve incirleri küçük küçük doğrayıp yıkayalım.
  5. Kuru üzümleride ilave edip hepsini yıkayıp nemlendirelim .
  6. Sonra büyük tencere buğdayın suyunu süzüp tekerrür üzerini geçinceye kadar su ilave edip pişirelim.,
  7. Su eksilirse sıcak su ilave edelim .
  8. Buğday pişince pişen nohut ve fasulyeyide ilave edelim,şekeri de ilave edelim.10 dk kaynasın.
  9. Sonra bir kasede nişastayı suyla açıp tencereye koyalım.
  10. 15 -20 dk daha kaynatıp nemlendiğimiz kayısı, üzüm , inciri de ilave edip bir iki taşım kaynatalım.
  11. En son hurma ve fındık, fıstık, kuru üzüm ve kuş üzümü ilave edip karıştıralım.
  12. Ocağımızı kapatalım servis ettikten sonra üzerini nar taneleriyle süsleyebilirsiniz afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın