Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi kuru kayısı
  • 1 su kadehi kuru incir
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 kutu kuş üzümü
  • Tuzlu fıstık
  • Fındık
  • Hevese göre toz şeker
  • Süslemesi için nar

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fasulye nohut buğday bir gece evvelden nemlendirilir kuru incir kayısı kayısı küp doğranıp sıcak suda bekletilir.
  2. Fasulye nohut buğday ayrı tencereler de haşlanır.
  3. Haşlanan malzemeler büyük bir tencereye alınır.
  4. Aşure pişmeye yakın suyu ayarlandıktan sonra hevese göre şekeri atılır.
  5. Son olarak yemişler ve fıstık fındık atılır bir taşım daha kaynattıktan sonra kapatıp soğumaya vazgeçilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın