Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su kadehi kuru fasulye
  • 2.5 su kadehi nohut
  • 3 su kadehi hırpalama buğday
  • 3 çorba kasesi toz şeker
  • 3 su kadehi kuru kayısıdoğranmış
  • 1 su kadehi kuru üzüm,
  • 5-6 tane kuru incir

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulye, nohut ve buğday 1 gece evvelinden nemlendirilerek şişmesi için kaynamış suda vazgeçilir.
  2. Yapacağımız gün fasulye nohut ve buğday i aynı tencereye koyup üzerine kaynamış su döküyoruz.
  3. İyice suyunu sürükleyip harmanlanması gerekiyor.
  4. Pişmeye yakın kayısı, üzüm ve incir i ufak ufak doğrayıp tencereye ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Azıcık kaynadıktan sonra şekerini de ilave edip pişmesi için vazgeçiyoruz.
  6. İyice harmanlanıp sürükleyene kadar gerekirse arada tekerrür su kaynatıp ilave ediyoruz.
  7. Ve servise hazır. Dilerseniz servis esnasında ceviz hırpalayıp üzerine serpebilirsiniz. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın