Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram Aşurelik buğday
  • 2 su kadehi Haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su kadehi Haşlanmış nohut
  • 250 gram Kuru kayısı
  • 200 gram Sarı üzüm
  • 200 gram Kuş üzümüyarısı üzeri için süsleme
  • 250 gram Fındık içi
  • 300 gram Tuzsuz fıstık içi 100 gram üzerine süsleme için ayırın
  • 100 gram Antep fıstık tozu
  • Kuş üzümü
  • 200 gram Çekilmiş ceviz içi
  • 200 gram Çekilmiş fındık içi
  • Tarcınistenilen miktarda
  • 100 gram Kuru kayısı dilimi
  • 200 gram Ham badem içi

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı 1 gece evvelden sıcak su ile nemlenip bir taşım kaynatıp kapağını kapıyoruz.
  2. Bu arada sarı üzüm ve kuş üzümü kara suyu çıkması için suda bekletiyoruz.
  3. Ertesi gün tekerrür ocağa alıp pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Buğdaylar helimeleşiyinceye kadar azar azar sıcak su ilave ederek pişiriyoruz.
  5. Sırasıyla fasulye, nohut ve üzümleri ilave edip şekerinide koyuyoruz.
  6. En son fındık içi ve tuzsuz fındığı koyup kaynatıyoruz ve kaselere parçalıyoruz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın