Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure 40 -45 Karakter

Aşure 40 -45 Karakter

Tarifin Öyküsü

Aşure 40 -45 Karakter Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su kadehi fasulye akşamdan suya koyulacak
  • 5 su kadehi nohut akşamdan suya koyulacak
  • 6 su kadehi buğday
  • 3 su kadehi dolu dolu doğranmış kayısı
  • 3 su kadehi dolu dolu kuru incir
  • 1 buçuk su kadehi tuzsuz fıstık
  • 1 su kadehi çam fıstığı
  • 1 su kadehi kuş üzümü
  • 4 su kadehi fındık
  • 1 çorba kaşığı karanfil
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 6 su kadehi şeker isteğe göre eksiltip arttırılabilir
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

Aşure 40 -45 Karakter Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle akşamdan suya koymuş olduğumuz nohut ve fasulyenin suyunu süzerek başlıyoruz.
  2. Ardından tüm malzemelerimizi ayrı ayrı suya koyuyoruz.
  3. Ardından buğdayları uygun bir tencereye üzerine su geçecek biçimde su ilave ederek kaynamaya vazgeçiyoruz bir taşım kaynaması yeterli olacaktır siyah suyu çıksın yeterli ki aşuremiz siyah olmasın.
  4. Buğdaylar kaynatılıp süzüldükten sonra uygun bir kazana fasulye ve nohudu alıp üzerini geçecek biçimde su ilave ediyor ve kaynamaya vazgeçiyoruz.
  5. Fasulye ve nohut kaynarken 1 saat beklemiş olan incir ve kayısıyı küp küp doğruyoruz ve kenara koyuyoruz.
  6. Fasulye ve nohut piştikten sonra üzerine kaynamış suyu süzülmüş buğdayları ekliyoruz.
  7. Suyu az kalmışsa kaynar su ekliyoruz ve takribî 40 -45 dk kaynadıktan sonra fındığı ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. Ardından sırça fıstığı ve banal fıstığı ekliyoruz.
  8. Yarım saat de o biçimde kaynadıktan sonra şekerimizi ekliyoruz. İyice şekeri eridikten sonra meyveleri sırasıyla koyuyoruz kayısı kuş üzümü kuru üzüm incir.
  9. Takribî yarım saat de meyveler ile kaynatıyoruz. Ve ardından şekeri ekliyoruz o yavaş yavaş kaynarken uygun bir tencerede karanfili kaynatıp süzüyoruz ve suyunu aşuremizin içine atıyoruz.
  10. En son indirmeye yakın 1 su kadehi sütümüzü ve 1 çorba kaşığı nişastamıza ilave ediyoruz bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın