Öncellikle geceden tam malzemelerimizi hazırlıyoruz nohudumuzu ve fasulyelerimizi ayrı ayrı haşlıyoruz .
Daha sonrasında göcemizi hoşça deviriyoruz 10 dk kaynatıp suyunu süzüp daha sonrasında tekerrür kaynatıyoruz .
Bu operasyonu 3 defa tekerrürlerinden sonra suyumuzun rengi düzeldiğinde 50 dk göcemizi kaynatıp kenara sürüklüyoruz.
Sabah kadar kendini sürükleyip şişecek o surattan azıcık sulu vazgeçiyoruz.
Daha sonrasında aşurelik malzemelerimizi ertesi gün pişirmeye başladığımızda 10 dk evvelinde kuru kayısı incir ve üzümlerimizi sıcak suda 10 dk bekletiyoruz.
Sonrasında göcemizi ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz kaynamaya başladıktan 10 dk sonra kuru fasulye ve nohutumuzu atıyoruz .
Daha sonrasında kuru kayısı kuru incir portakal kabuklarımızı elmamızı ve kuru üzümlerimizi de içine koyarak kaynamaya vazgeçiyoruz .
Bu operasyon takribî 30 dk sürüyor daha sonrasında ocaktan olacağınıza yakın şekerinizi de ilave edip o biçimde kaynatıp ateşten alabilirsiniz .