Kuru üzüm kuru kayısı kuru incir ceviz fındık fıstık isteğe bağlı başka şeyler de koyabilirsiniz
2 litre su
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle aşurelik buğday anızı suyun içinde güzelcene deviriyoruz. Suyu pak olana kadar yıkamamız koşul ondan sonra kaynamış suyu üzerine döküp 10 dakika 15 dakika kaynatıyoruz.
Kapağı kapalı bir biçimde sabaha kadar bekletiyoruz.
Nohut ve fasulyeyi geceden suya koyuyoruz zati aşurelik buğday sabaha kadar pişmiş oluyor.
Sabah nohut ve fasulyeyi ayrı bir biçimde pişiriyoruz.
2 litreye yakın suyu tencereye koyuyoruz içine aşurelik buğdayı koyuyoruz 15 dakika daha pişiriyoruz.
Ondan sonra nohutu fasulyeyi cevizi kuru kayısı kuru üzüm kuru inciri üzerine ilave ediyoruz.
15 dakika daha pişiriyoruz iyice kıvam almaya başlayınca bir buçuk su kadehi şekeri ekliyoruz.
Azıcık da şekerle pişiriyoruz. Kıvamını bütün aldığında altına kapatıyoruz. Soğumaya vazgeçiyoruz şimdiden sınayanlara afiyet olsun.