Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Aşure
Facebook
Twitter
Google+
17 Ekim 2021
0
611
+
-
Aşure
Tarifin Öyküsü
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
2,5 kadeh aşurelik buğday
1,5 kadeh nohut
1,5 kadeh kuru fasulye
1 çay kadehi pirinç
1 kadeh kuru kayısı 200 gr
1 kadeh kuru incir 150 gr
1 kadeh kuru üzüm
1 kadeh tuzsuz yer fıstığı
1 kadeh fındık
4 kadeh şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
27 kadeh su
1 kadeh süt
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Buğdayı 15-20 dakika , fasulyeyi 7-8 dakika , nohutu 10 dakika düdüklüde ayrı ayrı haşlarız.
Haşlama sularını döküyoruz. annem düdüklü kullanmazdı. Evvel buğdayı pişirmeye başlar, sonra nohutu ilaveler, sonrada fasulyeyi ilaveler, bunlar pişince öbür malzemeleri ilavelerdi. .
Bu arada kayısı ve inciri ufak küpeler halinde doğrayalım.
Üzüm, incir ve kayısıyı kaynar suya koyalım beklesinler.
Büyük tencereye buğdayı ve suyumuzu alıyoruz. Kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynatırken kapak kapatmayın taşabilir.
Ayrıca başından dağılmayın ve sık sık karıştırın dibi yakalamasın.
10 dakika kadar kaynadıktan sonra pirinç, nohut ve fasulyeyi ilave ediyoruz.
Pirinç iyice pişince şekeri ilave ediyoruz. Azıcık karıştırıp süzdüğümüz kuru üzüm, incir, kayısı, fındık ve fıstığı ilave ediyoruz.
Ben 40-45 dakika pişirdim. Pişmeyi sonlandırma yakın 1 kadeh süt ilave edip karıştırdım.
Bir taşım kaynatıp kapattım.
Su ölçüyü malzeme ölçüsüne göre fazla değil.
İlk başta azıcık sulu gelebilir ama bekledikçe yoğunlaşıyor.
Daha az malzeme ile yapacaksanız su ölçüsünü de eksiltirsiniz.
Süslemek için tarçın, ceviz ve kuru dut kullandım. Siz zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
aşure tarifi
Aşure Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Aşure Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Kadehte Sufle
Önceki Yazı
Muzlu Çikolatalı Bisküvi Topu (Kolay Tatlı)
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı