Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 kadeh aşurelik buğday
  • 1,5 kadeh nohut
  • 1,5 kadeh kuru fasulye
  • 1 çay kadehi pirinç
  • 1 kadeh kuru kayısı 200 gr
  • 1 kadeh kuru incir 150 gr
  • 1 kadeh kuru üzüm
  • 1 kadeh tuzsuz yer fıstığı
  • 1 kadeh fındık
  • 4 kadeh şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 27 kadeh su
  • 1 kadeh süt

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı 15-20 dakika , fasulyeyi 7-8 dakika , nohutu 10 dakika düdüklüde ayrı ayrı haşlarız.
  2. Haşlama sularını döküyoruz. annem düdüklü kullanmazdı. Evvel buğdayı pişirmeye başlar, sonra nohutu ilaveler, sonrada fasulyeyi ilaveler, bunlar pişince öbür malzemeleri ilavelerdi. .
  3. Bu arada kayısı ve inciri ufak küpeler halinde doğrayalım.
  4. Üzüm, incir ve kayısıyı kaynar suya koyalım beklesinler.
  5. Büyük tencereye buğdayı ve suyumuzu alıyoruz. Kaynatmaya başlıyoruz.
  6. Kaynatırken kapak kapatmayın taşabilir.
  7. Ayrıca başından dağılmayın ve sık sık karıştırın dibi yakalamasın.
  8. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra pirinç, nohut ve fasulyeyi ilave ediyoruz.
  9. Pirinç iyice pişince şekeri ilave ediyoruz. Azıcık karıştırıp süzdüğümüz kuru üzüm, incir, kayısı, fındık ve fıstığı ilave ediyoruz.
  10. Ben 40-45 dakika pişirdim. Pişmeyi sonlandırma yakın 1 kadeh süt ilave edip karıştırdım.
  11. Bir taşım kaynatıp kapattım.
  12. Su ölçüyü malzeme ölçüsüne göre fazla değil.
  13. İlk başta azıcık sulu gelebilir ama bekledikçe yoğunlaşıyor.
  14. Daha az malzeme ile yapacaksanız su ölçüsünü de eksiltirsiniz.
  15. Süslemek için tarçın, ceviz ve kuru dut kullandım. Siz zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın