Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yufkalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır
Sosyal Medyada Paylaş

Yufkalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • 6 adet baklavalık yufka
  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Ekstra Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı

 

  • İlk önce şerbeti hazırlamakla başlıyoruz,  su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra ocaktan alıyoruz.
  • Baklavalık yufkaları 3 ‘er adet  üst üste dizip 6 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Ardından kalan tüm malzemeyi karıştırıp kek kıvamında bir karışım elde ediyoruz.
  • Kestiğimiz yufkaları yağladığımız cupcake tepsisine yerleştiriyoruz ve ortalarına hazırladığımız irmikli harçtan ekleyip 180 derecede pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan ılık tatlıya önceden hazırlayıp soğumaya bıraktığımız soğuk şerbeti dökelim ve 30 dk daha dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun.

 

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.