Vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin. Sos tenceresine vanilya çubuğu ve sütü orta ateşte kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Vanilya çubuklarının siyah kısımlarını sütten temizleyin.Özellikle büyük parçaları sütten ayırın.
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım…
Yumurta sarıları, şeker, mısır unu ve ılık sütü sos tenceresinde koyu kıvama gelinceye kadar çırpın.Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Kremayı çırpıp ılınmış muhallebiyle karıştırın.
Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta 4 saat dondurun.Dondurmayı buzluktan çıkarıp mikserle çırpın.Zar biçiminde kesilmiş meyve şekerlemesini ilave edip en az 3 saat daha dondurun.Bademle hazırlanmış servis kaselerine paylaştırın.Soğuk servis yapın.
Yufkalardan keseler hazırlayabilirsiniz.Bunun için değişik ebatlardaki ısıya dayanıklı ufak kaselerin içine yufkaları yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında pişirebilirsiniz.