Tereyağlı Karides Tava (Ekmek Banmaya Doyamayacaksınız Tadı Damağınızda Kalacak)
Tereyağlı Karides Tava Ekmek Banmaya Doyamayacaksınız Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ayıklanmış orta boy karides
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Arpacık soğan ölçüler size kalmış
- Çeri domates
- Sarımsak
- Sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 çay kadehi sıcak kadar su
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Tereyağlı Karides Tava Ekmek Banmaya Doyamayacaksınız Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karidesleri sirkeli suda 10 dk bekletiyorum siz yalnızca yıkayabilirsiniz süzüyoruz.
- Tenceye dolaysız olarak koyup ocağın altını açıp orta ateşte karidesler kendi suyunu salıp az bir suyu kalana kadar kavuruyoruz.
- Sonra tereyağını ilave edip azıcık karıştırıp hemen ardından soğanlarımızı, biberlerimizi, sarımsağımızı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- 5 dk sonra çeri domateslerimizi de koyup sıcak suyumuzla salçamızı da ilave ediyoruz.
- Baharatlarımızı ,tuzumuzu ilave edip hafif suyumu sürükleyip kıvam aldığında servise hazır…Afiyetler olsun☘️.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak