Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Taş Kadayıf / Adana

Taş Kadayıf / Adana

Taş Kadayıf / Adana Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat

İç harcı için

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 130 g Bizim Yağ

Üzeri için

  • Ceviz

Taş Kadayıf / Adana Nasıl Yapılır?

    • Hamur için; maya, ılık su, şeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Maya kabarıp köpürünceye kadar takribî 10 dakika bekletin.
    • İrmik, un, süt ve karbonatı ilave edip 2-3 dakika çırparak karıştırın. Kasenin üzerine bir kapak kapatın ve bir saat kadar mayalanması için bekletin.
    • Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın ve 30 g Bizim Yağ ’ı eritin. Mayalanan hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu alıp tavanın ortasına dökün ve tavayı hafifçe çevirerek hamuru minik yuvarlak biçimine getirin.
    • Üzeri göz göz olup kabarmaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip fazla kurutmadan ocaktan alın yalnızca bir tarafı kızaracak. Tüm hamur bitene kadar aynı harekâtı tekrarlayın.
    • İç harcı için; ceviz, tarçın ve şekeri bir kasede karıştırın.
    • Şerbeti için; toz şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    • Kızaran kadayıfın üst kısmına cevizli tarçınlı harçtan yerleştirin ve hamuru ikiye katlayın. Cevizli harç dışarı taşmayacak biçimde kenarlarını iyice bastırın.
    • Yassı kadayıfları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kadayıfları erittiğiniz 100 g Bizim Yağda kızartın. Üzerine soğuyan şerbetten gezdirin ve ceviz ile süsleyin.

    Taş Kadayıfın Püf Noktaları Nelerdir?

    • Tatlının hamurunu hazırlarken kıvamı akışkan olursa, elenmiş un ilave edin.
    • Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
    • Tatlının denk ölçüde pişmesi için, fırını evvelden ısıtın ve pişirme esnasında fırın kapağını açmayın.
    • İç harcında, cevize ek olarak bölünmüş fındık ve fıstık kullanabilirsiniz.
    • Son evrede şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olmasına özen gösterin. Bu sayede kadayıf, şerbeti daha kolay bir biçimde emecektir.

    1 Porsiyon Taş Kadayıf Kaç Kaloridir?

    Taş kadayıfın bir porsiyonu, takribî 270 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.

    Bayram zamanlarında veya davetli ağırlarken sunabileceğiniz şerbetli tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? İzmir caddelerinin vazgeçilmez lezzeti haline gelen şam tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın