Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Sirene Tatlısı

Sirene Tatlısı

Sirene Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr tuzsuz lor peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi irmik
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım koli kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su

Üzeri için

  • Böğürtlen
  • Vanilyalı dondurma

Sirene Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın.
  • Evvelden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
  • Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine dolaştırın. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle beraber servis yapın. Afiyet olsun.

Daha aşırısı için şerbetli tatlılar sayfamızdan esin alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın