Süslemek için:
Saray Usulu Aşure yapmak için öncelikle, Buğdayı ayıklayıp, geceden bol su ile nemlendirin. Fasulye, pirinç ve nohutu ayrı kaplarda nemlendirip ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra fasulye ve nohutun kabuklarını soyun. Tencereye buğdaylarla beraber buğdayların takribî iki katı kadar su aktarın. Ağır ateşte karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya daha evvelden haşladığınız nohut, fasulye ve pirinci ilave edip pişirin. Kayısı ve inciri doğrayın. Üzümlerle beraber tencereye alıp üzümler şişinceye kadar pişirmeye devam edin. Tozşeker, süt ve gülsuyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Tatlıyı ateşten alıp, kâselere aktarın. Tatlılar soğuduktan sonra üzerlerini tarçın, nar, ceviz içi ve dolmalık fıstık ile Saray Usulu Aşureyi süsleyerek servis yapın.