Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
Sosyal Medyada Paylaş
26 Mayıs 2021
admin

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 3 damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı beyaz susam

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin. Damla sakızını havanda ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ilave edin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
  • Vanilya ve damla sakızını ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.