Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle beraber kavurun. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın, üzerine sütü ilave ederek karıştırın.
Bisküvileri sırça kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle dağıldığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine ha f yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın.
Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin. Üzeri için çikolatayı tereyağıyla birlikte eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula desteğiyle sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.