2 yemek kaşığı süt biraz daha akışkan olması için sıradanda ganaj da bulunmaz
Profiterol Nasıl Yapılır?
Pate choux yapılışı; Tereyağı ve su biraz kaynatılır içine tuz ve şeker atılır ocaktan alınır.
İçine un ilave edilir ve bir spatula ya da tahta kaşık hangisi ile daha rahat edersiniz bence spatula un hoşça yedirilir ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edilir sonra ocağa tekerrür alınır.
Biraz da ocak üzerinde kesintisiz karıştırarak üzerine bastırılarak tavanın dibi hafif bir bağ olana kadar pişirilir .
Pate choux soğumak için kenara bırakılır. İyice soğuması ehemmiyetli, yumurta kokmaması için!! Soğuyan pate choux içine yumurtalar ‘tek tek’ kırılarak mikser ile çırpılır.
Sıkma torbasına alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tek sıkımda tepsiye koymak ehemmiyetli
170 derece evvelden ısıtılmış fırında takribî 8-10 dakika pişirilir .
PİŞERKEN FIRININ KAPAĞI AÇILMAMALI !! Pişince fırının kapağı yarım açılır ve fırının sıcağı gidince hamurlarımız hazır.
Creme patisserie yapılışı; Tereyağı ve vanilya hariç her şey tencereye alınır ve hoşça çırpılır ocağa konur.
Kıvam alana kadar kesintisiz karıştırarak pişirilir . Kıvam alınca ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya da ilave edilir soğumaya bırakılır .
Ganaj yapılışı; Krema ve süt bir tencerede kaynatılır ocaktan alınıp içine bitter çikolata ilave edilir ve hoşça karıştırılır.
Birleştirme için; Pate choux hamurlarının altından delinerek sıkma torbası ile creme patisserie içine doldurulur.
Tüm pate chouxlar dolunca en hoş an büyük buluşma. Ganaj üzerine hoşça dolaştırılır veee.. Afiyet olsun