Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Pate Choux için; 

  • 125 gram un 
  • 100 ml su 
  • 100 ml un 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz silme olacak 
  • 80 gram tereyağı
  • 4 yumurta

Creme Patisserie için; 

  • 500 ml süt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Vanilya özütü 1 tatlı kaşığı yoksa 1 koli vanilin                                                           

Ganaj için; 

  • 70 gram bitter çikolata 
  • 100 gram krema yarım koli  
  • 2 yemek kaşığı süt biraz daha akışkan olması için sıradanda ganaj da bulunmaz 

Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Pate choux yapılışı; Tereyağı ve su biraz kaynatılır içine tuz ve şeker atılır ocaktan alınır.
  • İçine un ilave edilir ve bir spatula ya da tahta kaşık hangisi ile daha rahat edersiniz bence spatula un hoşça yedirilir ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edilir sonra ocağa tekerrür alınır.
  • Biraz da ocak üzerinde kesintisiz karıştırarak üzerine bastırılarak tavanın dibi hafif bir bağ olana kadar pişirilir .
  • Pate choux soğumak için kenara bırakılır. İyice soğuması ehemmiyetli, yumurta kokmaması için!! Soğuyan pate choux içine yumurtalar ‘tek tek’ kırılarak mikser ile çırpılır.
  • Sıkma torbasına alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tek sıkımda tepsiye koymak ehemmiyetli 
  • 170 derece evvelden ısıtılmış fırında takribî 8-10 dakika pişirilir . 
  • PİŞERKEN FIRININ KAPAĞI AÇILMAMALI !! Pişince fırının kapağı yarım açılır ve fırının sıcağı gidince hamurlarımız hazır.
  • Creme patisserie yapılışı; Tereyağı ve vanilya hariç her şey tencereye alınır ve hoşça çırpılır ocağa konur.
  • Kıvam alana kadar kesintisiz karıştırarak pişirilir . Kıvam alınca ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya da ilave edilir soğumaya bırakılır .
  • Ganaj yapılışı; Krema ve süt  bir tencerede kaynatılır ocaktan alınıp içine bitter çikolata ilave edilir ve hoşça karıştırılır.
  • Birleştirme için; Pate choux hamurlarının altından delinerek  sıkma torbası ile creme patisserie içine doldurulur.
  • Tüm pate chouxlar dolunca en hoş an büyük buluşma. Ganaj üzerine hoşça dolaştırılır veee.. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın