Tencereye tereyağı, su, tuz konur ve karıştırılır. Un ilave edilerek hoşça karıştırılır ve bir kasede soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamur mutfak şefine alınır ve her yumurta ayrı ayrı ilave edilir.
Yumurtaların her biri hamur ile hoşça karışmalı, iyice karışmadan değişik yumurta ilave edilmemeli.
Hamur dinlendirilir ve sıkma silahına alınır.
Fırın kağıdı serilen tepside 2-3 cm aralıklarla ceviz büyüklüğünde bunalır ve evvelden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ısıtmalı & fanlı ayarda 15 dakika, sonrasında yalnızca fan ayarı ile 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişen hamurlar fırın kapatıldıktan sonra fırın içinde 10-15 dakika bekletilip çıkarılır ve tepsinin üzeri bez ile kapatılarak soğumaya bırakılır.
Süt pişirme tenceresine alınır, vanilya, un, şeker, yumurta ilave edilir ve çırpılır. Soğuması için dondurucu kısmında 10-15 dakika bekletilir.
Benmari usulü eritilen beyaz çikolata ve tereyağı kremaya ilave edilip mikser ile çırpılır ve tekerrür soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamurların alt kısmından silah ile krema bunalır ve tabağa dizilir.
Benmari usulü eritilen çikolata soğutulur ve soğuk krema ilave edilip bir pişirme tenceresine alınıp ocakta kısık ateşte karıştırılarak 2-3 dakika pişirilir.
Hazır olan profiteroller üzerine çikolata sos dökülür ve afiyet olsun.