Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Prenses Tatlısı

Prenses Tatlısı

Prenses Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1,5 kahve fincanı akışkan yağ
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1 koli şekerli vanilin
  • 1 koli kabartma tozu
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 fiske tuz

Üzeri İçin:

  • 1 koli kakaolu petibör bisküvi
  • 1 koli krem şanti
  • 1 koli vanilyalı ya da sade puding
  • 3 -4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Böğürtlen veya çilek

Keki Islatmak İçin:

  • 2 su kadehi süt

Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Keki hazırlamak için 4 adet yumurtanın sarıları ve akları birbirinden dikkatlice ayrılır.
  • Bir çay kaşığının ucuyla tuz ilave edilerek mikser dayanağı ile yüksek devirde köpük köpük oluncaya dek iyice çırpılır.
  • İyice kabaran yumurta aklarına usulca toz şeker ilave edilip çırpmaya devam edilir.
  • Şekerle yumurta akları iyice aynılaştıktan sonra kalan yumurta sarıları teker teker ilave edilerek çırpma harekâtına 5 dakika kadar daha devam edilir.
  • Ardından süt ve sıvıyağ ilave edilerek şeker ve yumurtalarla karışması sağlanır.
  • Ayrı bir kabın içinde 5 kahve fincanı un, kabartma tozu ve şekerli vanilin elenerek harmanlanır.
  • Yumurtalı ve şekerli akışkan karışımın içine kuru olan unlu karışım azar azar ilave edilerek tahta kaşıkla söndürmeden dikkatlice karıştırılır.
  • Kek karışımı yağlanmış tercihen kare bir borcama dökülür ve evvelden ısıtılmış 160 derece fırında takribî 25 dakika kadar pişirilir.
  • Kek fırında pişerken üzeri için krem şanti kolinin üzerinde yazdığı biçimde hazırlanır.
  • Aynı biçimde sade ya da vanilyalı puding de tarifine uygun biçimde pişirilerek, kabuk yapmaması için ara ara karıştırılacak, soğumaya vazgeçilir.
  • Krem şanti ve puding bir ölçü soğuduktan sonra yeniden mikser dayanağı ile çırpılarak kenara alınır.
  • Kek piştikten sonra fırından alınıp bir ölçü soğumaya vazgeçilir. Ardından üzeri için parçalayan süt dikkatlice kekin her yerine yedirilir.
  • Kekin sütü sürüklemesinin ardından rondodan geçirilmiş bir koli kakaolu petibör bisküvinin yarısını kekin her tarafına dikkatlice yaydırılır.
  • Üzerine daha evvelden hazırlanan pudingli krem şanti karışımını dikkatlice döküp bir spatula dayanağı ile düzleştirilir. Soğumaya vazgeçilir.
  • Dolapta iyice soğuyup içini sürükleyen prenses tatlısının üzerine kalan bisküvilerden serpiştirerek yüzeyi kapatılır.
  • Son olarak 3-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi pastanın her yerine serpiştirerek servise hazır hale getirilir. Ve afiyetle yemeye hazır hale gelir.

1 Adet Prenses Tatlısı Kaç Kalori?

  • Bir adet prenses tatlısı, vasati 260 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için gün içinde en fazla 2 adet harcanması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın