Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,00
Petaluda

Petaluda

Petaluda Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay kadehi su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su kadehi un

Şerbet için

  • 2 kadeh tozşeker
  • 1 su kadehi su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 2 su kadehi ayçiçeğiyağı

Süslemek için

  • 1 çay fincanı ceviz içi

Petaluda Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba eleyip or­tasını havuz gibi açın. Tuz, su ve yumur­tayı ek­leyip yoğurun. Üzerini bir bez­le ör­tüp 1 saat kadar bek­letin.
  • Hamuru iki par­çaya ayırıp ok­lavay­la man­tı hamuru kalın­lığın­da açın. 10 san­tim enin­de şerit­lere dağılın.
  • Her bir şeridi 6-7 san­tim uzun­luğun­da par­çalara ayırın. Kenar­ların­dan 1 san­tim vazgeçip bir­birine paralel olarak 6-7 kere daha kesin.
  • İkin­ci şeridin ar­adalenin­dan birin­ci şeridi yavaş­ça yukarıya çekin. Onun için­den üçün­cü şeridi yavaş­ça geçirip yukarıya çekin.
  • Şerit­leri bir­biri içerisin­den es­netip geçirerek al­tın­cı şeridi yedin­ci şeridin bütün or­tasına yapış­tırın.
  • Şer­bet için toz ­şeker, su ve limon suyunu bir deri­cereye alıp kay­natın. Şer­bet kıvamın­da koyulaş­tığın­da bir kenara alıp bek­letin. Ceviz içini havan­da dövün.
  • Ay­çiçeği yağını derin bir deri­cereye alıp kız­dırın. Hamur­ları kız­gın yağ­da sarı renk­te kızar­tıp sıcak şer­bete atın.
  • 1-2 dakika bek­letip süzerek ser­vis tabağına alın. Üzerine ceviz içi ser­pip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın