Derin bir kap içerisine şeker, kabartma tozu ve peyniri alıp karıştırın.
Üzerine yumurta, vanilya, un ve irmiği ilave edin. Tüm malzemeleri mikserle karıştırın.
Hamur çok yapışık olursa, üzerine un ilave edebilirsiniz.
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde streç ile örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Dinlenmiş hamuru alın ve minik parçalar kopartın. Parçaları elinizle yuvarlayarak biçim verin ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
Hamurları hazırladıktan sonra tavaya yağ ilave edin ve kızdırın. Hamurların iki tarafını da yağda kızartın.
Tatlının üzerine koymak için minik hamur topları hazırlayın ve kızartın.
Kızarttığınız hamurları büyük servis tabağına alın ve üzerine ekşi krema dökün.
Minik hamur toplarını, kremanın üzerine yerleştirin. Üst kısmını vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyin. Afiyet olsun.
Papanaşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hamurları hazırlarken ilk olarak minik topları kızartın.
Kızarttığınız hamurları kağıt havlu üzerine alın ve yağın süzülmesini bilave edin.
Tarifte sos yerine vişne reçeli de kullanabilirsiniz.
Papanaşi tatlısının en ehemmiyetli özelliği kullanılan krema ve meyvelerin ekşi olmasıdır. Bu sebeple yaban mersini yerine böğürtlen ve frambuaz gibi meyveler de kullanabilirsiniz.