Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Papanaşi

Papanaşi

Papanaşi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 250 gram peynir inek peyniri
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 150 gram un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu

Üzeri için:

  • Ekşi Krema
  • Vişne
  • Böğürtlen
  • Yaban mersin

Papanaşi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kap içerisine şeker, kabartma tozu ve peyniri alıp karıştırın.
  • Üzerine yumurta, vanilya, un ve irmiği ilave edin. Tüm malzemeleri mikserle karıştırın.
  • Hamur çok yapışık olursa, üzerine un ilave edebilirsiniz.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde streç ile örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Dinlenmiş hamuru alın ve minik parçalar kopartın. Parçaları elinizle yuvarlayarak biçim verin ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
  • Hamurları hazırladıktan sonra tavaya yağ ilave edin ve kızdırın. Hamurların iki tarafını da yağda kızartın.
  • Tatlının üzerine koymak için minik hamur topları hazırlayın ve kızartın.
  • Kızarttığınız hamurları büyük servis tabağına alın ve üzerine ekşi krema dökün.
  • Minik hamur toplarını, kremanın üzerine yerleştirin. Üst kısmını vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyin. Afiyet olsun.

Papanaşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurları hazırlarken ilk olarak minik topları kızartın.
  • Kızarttığınız hamurları kağıt havlu üzerine alın ve yağın süzülmesini bilave edin.
  • Tarifte sos yerine vişne reçeli de kullanabilirsiniz.
  • Papanaşi tatlısının en ehemmiyetli özelliği kullanılan krema ve meyvelerin ekşi olmasıdır. Bu sebeple yaban mersini yerine böğürtlen ve frambuaz gibi meyveler de kullanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın