Pandispanya Üzerinde Profiterol Tarifi İçin malzemeler
Şu hamuru için
125 gr margarin
2 su kadehi su
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2.5 su kadehi un
3 yumurta
Profiterol kreması için
2 yumurtanın sarısı
1 kutu vanilya
4 yemek kaşığı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 su kadehi süt
25 gr margarin
Sos için
200 gr bitter çikolata
100 ml krema
Pandispanya için
5 yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı sıcak su
1 kutu vanilya
Krema için
140 gr krem peynir
100 ml krema
85 gr yumuşatılmış tereyağı
250 gr pudra şekeri
2 tatlı kaşığı vanilya
Beyaz çikolatalı sos için
250 ml krema
125 gr beyaz çikolata
1 çay kaşığı vanilya esansı
Pandispanya Üzerinde Profiterol Nasıl Yapılır?
Profiterolün kreması için, yumurta sarıları, şeker, un ve sütü tencereye alıp çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin. Ilınana kadar mikserle çırpın. Beyaz çikolatalı sos için, krema ve beyaz çikolatayı ufak bir tencerenin içine alın.
Kısık ateş üzerinde çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp vanilya esansını ilave edip karıştırın.
Sosu ılınana kadar arada karıştırın. Kek arasına süreceğiniz krema için, krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
Pudra şekerini azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
Şu hamuru için, margarin, su, şeker ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte ısıtın. Su kaynamaya başladığında ocağı kısıp unu azar azar ilave edin ve karışım katılaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocak üzerinden alın. Hamuru çırpma kabına alıp soğutun. Oda ısısındaki yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın.
Hazırladığınız hamuru krema torbasına doldurup yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar biçiminde sıkın.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Pandispanya için yumurta aklarını bir kaseye alın. Mikserle kabarana kadar çırpın.
Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker ve sıcak suyu çırpın.
Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını öbür karışıma ilave edip tahta spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın.
Hazırladığınız harcı içi yağlanmış kelepçeli yuvarlak kalıba doldurun. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Pandispanyayı fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin. Krem peynirli kremayı alt parçanın üzerine yayıp öbür parçayı üzerine kapatın.
Beyaz çikolatalı sosu üzerine dolaştırın. Hamur toplarını fırından alıp soğutun. Kenarlarından bıçakla hafifçe bir delik oluşturun.
Kremayı topların içine doldurun. Krema ve ufak parçalar biçiminde kırılmış bitter çikolatayı tencereye alın. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte ısıtın.
Profiterolleri çikolata sosuna bulayıp pandispanyanın üzerine dizin. Servis yapın.