Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pandispanya Üzerinde Profiterol

Pandispanya Üzerinde Profiterol

Pandispanya Üzerinde Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Şu hamuru için

  • 125 gr margarin
  • 2 su kadehi su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2.5 su kadehi un
  • 3 yumurta

Profiterol kreması için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su kadehi süt
  • 25 gr margarin

Sos için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema

Pandispanya için

  • 5 yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 kutu vanilya

Krema için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Beyaz çikolatalı sos için

  • 250 ml krema
  • 125 gr beyaz çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Pandispanya Üzerinde Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Profiterolün kreması için, yumurta sarıları, şeker, un ve sütü tencereye alıp çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin. Ilınana kadar mikserle çırpın. Beyaz çikolatalı sos için, krema ve beyaz çikolatayı ufak bir tencerenin içine alın.
  • Kısık ateş üzerinde çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp vanilya esansını ilave edip karıştırın.
  • Sosu ılınana kadar arada karıştırın. Kek arasına süreceğiniz krema için, krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  • Pudra şekerini azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  • Şu hamuru için, margarin, su, şeker ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte ısıtın. Su kaynamaya başladığında ocağı kısıp unu azar azar ilave edin ve karışım katılaşana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocak üzerinden alın. Hamuru çırpma kabına alıp soğutun. Oda ısısındaki yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın.
  • Hazırladığınız hamuru krema torbasına doldurup yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar biçiminde sıkın.
  • Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Pandispanya için yumurta aklarını bir kaseye alın. Mikserle kabarana kadar çırpın.
  • Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker ve sıcak suyu çırpın.
  • Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını öbür karışıma ilave edip tahta spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı içi yağlanmış kelepçeli yuvarlak kalıba doldurun. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Pandispanyayı fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin. Krem peynirli kremayı alt parçanın üzerine yayıp öbür parçayı üzerine kapatın.
  • Beyaz çikolatalı sosu üzerine dolaştırın. Hamur toplarını fırından alıp soğutun. Kenarlarından bıçakla hafifçe bir delik oluşturun.
  • Kremayı topların içine doldurun. Krema ve ufak parçalar biçiminde kırılmış bitter çikolatayı tencereye alın. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte ısıtın.
  • Profiterolleri çikolata sosuna bulayıp pandispanyanın üzerine dizin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın