Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Murtağa Tarifi
Sosyal Medyada Paylaş
15 Şubat 2021
admin

Murtağa Tarifi

Malzemeler :

125 gram ( su bardağı) un 
30 gram (2 çorba kaşığı ) tereyağı 
 1 tatlı kaşığı tuz 

2 tane yumurta

Bal

Murtağa Tarifi

Ilk Olarak tereyağını, bir tavaya alalım kısık ateşte eritelim. Unu gitgide ilave edelim hafif kahve rengi olana dek kavuralım. Üstüne tuzunu ek edelim karıştırıp ocaktan alalım.

Soğutmadan yumurtaları kıralım fazla seri olarak karıştıralım. Çok kızgın olduğu için YUMURTALAR anında pişecektir. Biz aslına uygun bir şekilde hazırladık, eğer siz yumurtaları azıcık daha pişirmek isterseniz çok kısık ateşte tutabilirsiniz. Fakat Murtağanın aslı, yumurtalar parçalanmayaçak bir şekilde olması gerekiyor  kısaca unla bir tüm olmalı. Istek ederseniz bal da kullanabilirsiniz.

 

 

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.