Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Makaron

Makaron

Makaron Tarifi İçin malzemeler

Makaron hamuru için

  • 100 gr ince çekilmiş şeker
  • 50 gr ince çekilmiş badem
  • 2 yumurtanın akı
  • 4 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı krema için

  • 1 koli bitter çikolata 80 gr
  • 1 çay kadehi krema
  • 30 gr tereyağı

Fıstıklı krema için

  • 40 gr tuzsuz antep fıstığı
  • 1 su kadehi Şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 koli vanilya

Portakallı krema için

  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı portakal suyu
  • 2 çay kadehi Şeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 yumurta
  • 1 portakal
  • 2 çorba kaşığı nişasta

Makaron Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ince çekilmiş şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın.
  • Yumurta aklarını mikserin orta süratinde köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın. Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.
  • Bademli karışımı elekten geçirin. Bademleri yumurta akıyla hazırladığınız karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın.
  • Kalan bademli karışımı ilave edip pürüzsüz ve tek bir renk hamur oluncaya kadar tekerrür karıştırın.
  • Hamuru sıkma torbasına aktarın. Takribî 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı biçimde pişirin. Pişen makaronları soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Soğuyan makaronları tepsiden çıkartıp orta kısımlarına istediğiniz sosu sürün. Ardından tost biçiminde kapatın.
  • Bardak miktarlı makaronları, şeftalili dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Renkli Makaron Kreması Nasıl Yapılır?

  • Çikolatalı krema için; Bıçakla ince ince kıyılmış bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip karıştırın ve soğumaya vazgeçin. 
  • Fıstıklı krema için; Antep fıstığı ile ince çekilmiş şekeri mutfak robotunda un haline getirin. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin. 
  • Portakallı krema için; Portakalın kabuğunu rendeleyin. Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
  • Hazırladığınız makaronları konut imali çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz.

Renkli Makaronların Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamuru ve kremayı hazırlarken kesinlikle miktar kullanın.
  • Kullanacağınız malzemeleri evvelden öğütün. Kıvamını yakalatmak için, kuru malzemeleri mikserden geçirin.
  • İsteğe göre makaron bezeleri yumuşak veya çıtır bir biçimde hazırlanabilir.
  • Tarifin çoğunluğunu oluşturan şeker, bağlayıcı bir malzemedir. Bu sebeple tarifte verilen miktarları kullanarak hamur kıvamını doğru bir biçimde ayarlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Renkli Makaron Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon makaron, takribî 350 kaloridir. Orta ebatlarda hazırlanan bir adet makaron ise vasati 175 kaloridir. Kilo hakimiyetinde olanların, daha minik porsiyonlar harcaması öneri edilir.

    Siz de çay sohbetlerini hoşlaştırmak ve yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, hamur işi tariflerine göz atabilirsiniz. Sevdiğiniz tarifleri beğendiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın