Şerbeti için; su ve şekeri geniş bir tencerede şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için; mayayı geniş bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ve ılık syat ilave edip mayayı eritin. Unu ayrı bir karıştırma kabına eleyin.
Bir tutam kadar tuz ilave edip ortasını havuz gibi açın. Mayayı unlu karışıma ilave edip 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Yumurta ve syat ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğtümörün. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Sıcak lokmaları soğuk şerbete atın. Lokmalar şerbeti iyice çektikten sonra üzerine tarçın serpiştirin.
Dilerseniz, lokmaları çikolata sosu ile doldurarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Lokma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Lokma hamurunun gevşememesi için, bir tutam limon tuzu ilave edin.
Hamuru hazırladıktan sonra nemli bir bez ile örtün ve kenarda dinlendirin. Bu sayede daha kolay bir biçimde mayalanacaktır.
Lokmaları pişirirken iki değişik yağ kullanmak daha iyi sonuç verecektir. İlk yağda lokmalar kabarana kadar pişirin ve ardından öbür yağ tavasına alın. Böylece çıtırlaşmasını sağlayabilirsiniz.
İsteğe göre lokmayı tatlandırmak için, hamurun içerisine haşhaş veya kahve tozu ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Lokma Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan lokma tatlısının bir porsiyonu 510, orta boyutlarla hazırlanmış bir adedi ise takribî 75 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker bedeli yüksek olduğu için, diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde tüketmesi önerilir.