Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Limon Soslu Zerdeçallı Dondurma

Limon Soslu Zerdeçallı Dondurma

Limon Soslu Zerdeçallı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g bütün yağlı taze süt
  • 300 g taze krema
  • 50 g şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet vanilya çubuğunun çekirdekleri veya 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 4 adet büyük yumurtanın sarısı
  • 50 g şeker
  • 20 g süt tozu

Limon sosu için:

  • 140 g limon suyu Bilye limon 
  • Limonların rendelenmiş kabukları
  • 100 g şeker
  • 18 g darı nişastası
  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal Hevese bağlı

Limon Soslu Zerdeçallı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye süt, şeker, krema, tuz ve vanilyayı koyarak kaynama noktasına yakın ısıtın. Kaynatmayın
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri rengi samani olup havalanıncaya kadar 2 dakika müddetle el mikseriyle karıştırın.
  • Isınan sütü incecik ip gibi yumurtalı karışıma akıtın ve bu harekâtı yaparken ara vermeden mikserle süratlice karıştırın.
  • Tamamını karıştırdıktan sonra tencereyi tekerrür ocağa alın ve bu harekâtları seri bir biçimde süratlice yapmanız çok ehemmiyetli orta ateşte tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika müddetle karıştırmaya devam edin. Hemen koyulaşması gerekli ve içindeki yumurtanın kesilmemesi için netlikle kaynatmamanız gerekmektedir.
  • Ocaktan alın ve süt tozunu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın. 
  • Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra soğuk su dolu bir kabın içinde karıştırarak soğutun ve kapaklı bir kaba alarak 8 saat müddetle buzdolabında bekletin.
  • Limon sos için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alarak orta ateşte koyulaşana kadar takribî 2 dakika müddetle karıştırarak pişirin. Daha sonra tereyağını ilave ederek karıştırın ve 8 saat müddetle buzdolabında bekletin.
  • Dondurma karışımını ve limon sosunu dondurma cihazına boşaltmadan evvel blender ’la iyice karıştırın. Varsa dondurma cihazına boşaltarak çalıştırın.
  • Bu müddet makinanıza göre değişmekle beraber takribî 30-40 dakika kadardır. Bu müddet sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat müddetle buzlukta bekletin.
  • Dondurma cihazınız yoksa hazırladığınız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat müddetle buzlukta bekletin.
  • Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu harekâtı dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kere tekrarlayın.
  • Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.

Zerdaçal tadını beğenmiyor iseniz kaygılanmayın. Limon ve vanilya zerdaçalın tadını çok iyi bastırmaktadır. Zerdaçal kullanımının temel sebebi de harika bir renk vermesidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın