Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok alaka görüyor…
Muhallebi için, su, 1.5 çay kadehi şeker, 3 çorba kaşığı darı nişastası, 3 yumurta, yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu sos tenceresine alıp iyice çırpın.Kısık ateşte bir taşım kaynatıp tereyağını ekleyin.Tereyağını eriyinceye kadar ısıtmaya devam edin.Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.
Kırmızı erikli karışım için beş eriğin çekirdeklerini arınıp küp biçiminde doğrayın.Kalan üç eriği ikiye dağılıp çekirdeklerini çıkarın.Yarım çay kadehi şeker ve 1 çorba kaşığı darı nişastasını bir tavaya alıp karamelize edin.Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.Yarım eriklerin suyunu süzerek süsleme için ayrı bir kaseye ayırın.
Servis kadehlerine sırasıyla kırmızı erikli karışım ve ılınmış muhallebiyi paylaştırın.Üzerlerine ayırdığınız yarımşar erikleri yerleştirin.Rendelenmiş beyaz çikolata serpiştirin.Buzdolabında en az yarım saat soğutup servis yapın.