Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Kaymaklı İrmik Helvası
Sosyal Medyada Paylaş
11 Temmuz 2021
admin

Kaymaklı İrmik Helvası

Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 200 gr irmik
  • 4 su kadehi süt
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 200 gr kaymak
  • Antep fıstığı

Kaymaklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar kesintisiz karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp süratlice karıştırın. Vanilyayı ilave edip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 10-15 dakika dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak yerleştirin. Tekerrür helvadan ilave edip yeniden kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.