Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 10 güllaç yaprağı
  • 4-5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gr kaymak
  • 1 su bardağı çekilmiş şam fıstığı
  • 1.5 kahve fincanı gül suyu 

Süsleme için:

  • 1 nar
  • 1 kahve fincanı çekilmiş şam fıstığı

Kaymaklı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Sütü kaynatıp ateşten alın. Toz şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Süt ılınınca geniş bir tepsiye dökün.
  • Güllaç yapraklarını teker teker süte batırın. Yumuşayınca tepsiden alıp dört ucunu içe doğru kıvırarak iki kat yapın.
  • Ortalarına kaymak ve şam fıstığını paylaştırın. Bohça biçiminde kapatıp kıvrılan tarafları altta kalacak biçimde servis tabağına dizin.
  • Kalan şekerli sütü üzerine dolaştırarak dökün. 
  • Narı atayıp tane tane ayıklayın. Güllaç sütü çekince gül suyu serpin. Üzerini nar taneleri ve şam fıstığı ile süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bilave ettirin.

    Püf Noktası:
    Ramazan ayı ile aynılaşmış olan, Türk mutfağına özel bir tatlı Güllaç… Bol süt kapsaması ve hafif oluşu sebebiyle en çok hoşlanılan tatlılarımızdan bkocaman. İçeriğini damak tadınıza uygun olarak değiştirebilirsiniz. Özellikle servis esnasında kaymağın üzerine antep fıstıkları ilave ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın