Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Halep Sarma

Halep Sarma

Halep Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ham burma kadayıf
  • 150 gr Antep fıstığı veya ceviz içi
  • 4 yumurta
  • Yarım su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 2.5 su kadehi toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Halep Sarma Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Şerbeti ılındırın. Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar koparın. İçine parçalanmış Antep fıstığı veya ceviz içini ilave edip sarma biçiminde sarın. Süt ve yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Burma kadayıfı yumurtalı süt karışımına bulayıp ayçiçeği yağında kızartın. Kızartığınız burma kadayıfları ılık şerbete atın. 15 dakika bekletin. Tatlının üzerini kaymak ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın