Gulab Jamun Hint Tatlısı
Gulab Jamun Hint Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay kadehi un
- 2 çay kadehi süt tozu Kahve için kullanılan değil, hamur işlerinde kullanılan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Yoğurmak için:
Şerbet için:
- 1 su kadehi su
- 2 su kadehi toz şeker
- Yarım limonun suyu
Gulab Jamun Hint Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; İlk olarak tencereye su ve toz şekeri alarak kaynamaya vazgeçin.
- Şerbet kaynadığında içerisine limon suyu ilave edin ve koyu bir kıvam elde edince ocaktan alarak soğumaya vazgeçin.
- Hamur için; Geniş bir kaba 2 çay kadehi süt tozu ilave edin.
- Üzerine irmik, karbonat ve yumuşamış tereyağı ilave edin.
- Yavaş yavaş süt ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 15 dakika bekletin.
- Ardından azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Avuç içinizi nemlendirin ve hamura elinizle yuvarlak biçimi verin.
- Bu esnada derin bir tavaya akışkan yağ ilave ederek kızdırın.
- Yağ ısındığında ocağın altını kısın ve hamurları yağın içine atarak kızartın.
- Kevgir dayanağıyla hamurun her tarafının pişmesini sağlayın.
- Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine alın ve şerbeti sürüklemesi için bekleyin.
- Hazırladığınız tatlıları ortadan ikiye kesin. İç kısmına mascarpone peyniri, dondurma veya kaymak ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hint Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tatlının orijinalinde kakule de bulunuyor. Dilerseniz, 2-3 adet kakule tohumunu ezerek hamura ekleyebilirsiniz.
- Hamurun pişirme esnasında bölmemesi için, kesinlikle kevgir kullanın. Çatal batırmayın.
- Hamurun kıvamını süt ile daha basit ayarlayabilirsiniz. Fakat çok fazla süt kullanmamaya itina gösterin.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak