Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Florentine

Florentine

Florentine Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml krema
  • 1 çay kadehi tozşeker
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı glikoz
  • Yarım çay kadehi un
  • 1 su kadehi file badem
  • 1 su kadehi kuru meyve şekerlemesi

Florentine Nasıl Yapılır?

Pratik pasta tarifleri arasında iyi bir tercih. Tereyağı, krema, bal, şeker ve glikozu sos tenceresinde kaynatın. Ilınınca meyve şekerlemeleri, un ve bademleri ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan aralıklı olarak 1 yemek kaşığı kadar dökün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Çikolatayı ufak parçalara dağılarak bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve çikolata eriyinceye kadar bekleyin. Soğuyan florentinlerin tek tarafına çikolata sürün. Çikolata donunca servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın