Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Erikli, Yabanmersinli Dondurma
Sosyal Medyada Paylaş
13 Ağustos 2021
admin

Erikli, Yabanmersinli Dondurma

Erikli, Yabanmersinli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 20 adet anjelik eriği Çekirdekleri temizlenip buzlukta dondurulmuş
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt Tercihen ekşi olmayandan
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Çikolata rendesi
  • Rulo gofret

Erikli, Yabanmersinli Dondurma Nasıl Yapılır?

  •  Buzlukta dondurduğunuz anjelik erikleri ve yaban mersinlerini mutfak robotuna alın. Toz şekeri ekleyin. Püre haline gelene dek ezin. Bir tutam tuz ile limon suyunu ekleyin. Bir defa daha çevirin. En son kremayı ve süzme yoğtümördü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra mutfak robotundan alıp buzluğa dayanıklı kaba aktarın. Buzlukta 2 saat beklettikten sonra kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın Bu işlemi 3 defa daha tekerrür edin, yani toplamda 4 defa havalandırarak dondurma işlemini tamamlayın.
  • Dondurmayı kuplara paylaştırın. Toz Antep fıstığı, çikolata rendesi ve gofret ile süsleyip servis yapın.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.