Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Elmalı Güllaç Sarma

Elmalı Güllaç Sarma

Elmalı Güllaç Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 13 güllaç yaprağı
  • 3 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 6 elma
  • 1 su kadehi ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 6 top çikolatalı dondurma
  • 2 çorba kaşığı çikolatalı hazır sos

Elmalı Güllaç Sarma Nasıl Yapılır?

  • Elmaları ceddip küp biçiminde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile kesintisiz karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte daldırıp çıkarın.
  • Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin.
  • Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın  rulo biçiminde sarın. Değişik sarmaları da aynı biçimde hazırlayıp üzerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.
  • Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca servis tabağına alıp  çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.
  • Dilerseniz, sıradan cevizli güllaç tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın