Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Ege Usulü Kaşık Helvası
Sosyal Medyada Paylaş
30 Nisan 2021
admin

Ege Usulü Kaşık Helvası

Ege Usulü Kaşık Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g un
  • 100 ml zeytinyağı
  • 120 g tereyağı

Şerbeti için

  • 400 g toz şeker
  • 1 lt su

Ege Usulü Kaşık Helvası Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri eriyene kadar ısıtıp kenara alın. Tencereye önce yağları, sonra unu koyup yavaş yavaş unun kokusu çıkana kadar ve rengi açık kahverengi bir renk olana kadar kavurun.
  • Ilık şerbeti ilave edip karıştırın ve koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip, adalȩık ile şekil vererek servis tabağına aktarın. İsterseniz içine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.

Dilerseniz, davetli ağırlarken sunabileceğiniz irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.