Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alarak çırpma teliyle karıştırın. Orta ateşteki ocağa alın, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pis¸cerahat. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağını da ilave ederek çırpın. Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
Muhallebinin 1/3 ’ şöhreti kaselere, üzerinde boşluk kalacak biçimde paylaştırın. Kalan muhallebiye damla çikolatayı ilave edip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolatalı muhallebiyi sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
Oda ısısına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. 2-3 saat soğuttuğunuz muhallebileri ters çevirerek tabağa koyun. Üzerine kakao serperek servis yapın.